Tuesday, April 22, 2014

Tad arī sākās riņķa dancis māja mainīja īpašniekus vienu pēc otra. Beidzot tika nolemts īrniekus i


Latviski По-русски RSS Uzstādīt kā noklusējuma lapu Uzklikšķini uz TVNET ikonas un aizvelc to līdz ikonai Mājas, lai uzstādītu TVNET kā savu mājas lapu. Vakances Humors E-pasts Horoskopi Spoki.lv Spēles Mīklas TV programma Veikali Arhīvs Meklētājs
2013. gada 15. jūlijā 00:02 Follow @tvnet_portals
Nepatīkamas situācijas piedzīvojusi kāda Madonas iedzīvotāja, kurai radušās pretenzijas saistībā ar pašvaldības ierādīto dzīvokli. highland kitchen Lai noskaidrotu, highland kitchen kā sievietei rīkoties, portāls TVNET iztaujāja gan speciālistu, gan uzklausīja Madonas novada domes izpilddirektora un Madonas namsaimnieka valdes locekļa skaidrojumu.
Lasītāja no Madonas rakstīja: highland kitchen Pirms 22 gadiem Latvijas valsts atguva highland kitchen neatkarību un sākās okupācijas seku likvidēšana visās tautsaimniecības jomās. Okupācijas seku likvidēšana ietvēra arī okupācijas varas atņemto īpašumu atdošanu to likumīgajiem īpašniekiem.
Tad arī sākās riņķa dancis māja mainīja īpašniekus vienu pēc otra. Beidzot tika nolemts īrniekus izlikt highland kitchen no mājas, jo bija paredzēts celt lielveikalu, kā arī zem tā tika paredzēts pilsētas vajadzībām būvēt baseinu. Lielveikalu gan uzcēla, bet baseins nez kur pazuda. Īrniekiem īpašnieks piedāvāja dzīvokļus, kas nebija dzīvošanai piemēroti (nebija pat ūdens).
Labi, šis aizvainojums ar gadiem pierima un dzīvojām tālāk, tikai īpašnieks nelikās ne zinis dzīvojiet, kā gribat. Ja tika vaicāts kaut ko izdarīt (piemēram, pārvilkt mājas iekšienē ūdensvadu, jo vecais bija caurs), atbilde highland kitchen skanēja: Nav naudas, mēs neko nedarīsim.
Beidzot, likās, pienāca priecīga gaidītā highland kitchen ziņa no Madonas pašvaldības par iespēju piešķirt mūsu ģimenei dzīvokli (jo dzīvokļu rindā stāvējām apmēram 20 gadus). Protams, mēs piekritām, bet tad sākās lietas, highland kitchen kuras es nekad nebiju gaidījusi.
Bet, slēdzot īres līgumu ar Madonas namsaimnieku , no namsaimnieka puses līgumā tika ierakstīts punkts 5.1.5. Īres līgumam beidzoties, 10 dienu laikā nodot izīrētājam īrētās telpas apdzīvošanai derīgā stāvoklī, izdarot kārtējo remontu, highland kitchen ja tas nav izdarīts pēdējo trīs mēnešu laikā; highland kitchen nodot labierīcības, iekārtas un citas ierīces lietošanai derīgā stāvoklī saskaņā ar dzīvojamās telpas highland kitchen pieņemšanas-nodošanas aktu.
Izlasot šo līguma punktu, vērsos Madonas namsaimniekā pie juristes, kas sastādīja šo līgumu, ar jautājumu, vai viņiem, nododot highland kitchen lietošanā dzīvokli, arī nav jāraksta pieņemšanas-nodošanas akts, kurā būtu uzrādīts tajā brīdī esošā dzīvokļa patiesais stāvoklis. No juristes puses skanēja atbilde, ka viņiem šāds akts nav jāraksta .
Runājot ar juristi, mūsu sarunā iejaucās Madonas namsaimnieka darbiniece ar komentāru ko es te vispār ceļot pretenzijas, jo, redziet, man šis dzīvoklis jau tā nez kāpēc ir iedots par velti, bet viņai jāņem bankā aizņēmums, lai iegādātos dzīvokli; un tā šis teksts highland kitchen tika atkārtots vairākas reizes.
Tajā brīdī es jutos kā zagle, kas būtu nozagusi šo dzīvokli. Vai mana ģimene ir vainīga, highland kitchen ka tajā laikā, kad visi varēja privatizēt dzīvokļus, man tāda iespēja netika dota, jo dzīvoju denacionalizētā dzīvoklī? Rodas jautājums, highland kitchen vai pašvaldībai piederošā iestādē var strādāt cilvēks, kas ar saviem highland kitchen izteicieniem aizskar apmeklētājus? Tajā pašā dienā notika saruna highland kitchen ar Madonas namsaimnieka vadītāju, kurš arī atbildēja, ka nodošanas un pieņemšanas akts netiks sastādīts un dzīvokli no vecajām mantām neatbrīvošot, un nepieciešamo highland kitchen remontu neveikšot, lai es ar šo jautājumu griežoties Madonas pašvaldībā.
Gribētu saņemt rakstisku atbildi, vai man nav tiesību saņemt dzīvokli tādā stāvoklī, kāds tiek prasīts no manis (gadījumā, ja es atstāju šo dzīvokli) līguma punktā 5.1.5. Jautājums Madonas highland kitchen novada domei, vai vispār ir lietderīgi uzturēt pašvaldības uzņēmumu, kurš nespēj patstāvīgi pieņemt lēmumus, strādāt un sniegt iedzīvotājiem pakalpojumus?
Vispirms viņš akcentēja, ka dzīvojamai telpai, kuru pašvaldība izīrē noteiktās kategorijās highland kitchen esošajiem pašvaldības iedzīvotājiem, ir jābūt dzīvošanai derīgai. Dzīvošanai derīga dzīvojamā telpa ir apgaismojama, apkurināma telpa, kas piemērota cilvēka ilglaicīgam patvērumam un sadzīves highland kitchen priekšmetu izvietošanai un atbilst būvniecības un higiēnas prasībām. Turklāt pašvaldības amatpersonai attiecīgais telpu stāvoklis ir jāapliecina ar speciālu aktu.
Ja šāds atteikums ir pamatots, persona saglabā savu vietu un kārtas numuru to personu reģistrā, kurām piešķirami pašvaldības dzīvokļi. Tādēļ personai nevajadzētu piekrist īrēt dzīvokli, kurš acīm redzami nav dzīvošanai derīgā stāvoklī.
Advokāts norādīja, ka pati Madonas novada pašvaldība ir noteikusi, ka maznodrošinātas personas, highland kitchen kuras dzīvo denacionalizētā vai likumīgajam īpašniekam atdotā mājā, ir viena no iedzīvotāju grupām, kas primāri nodrošināmas ar pašvaldības dzīvokli. Tomēr iespēja faktiski iegūt tiesības īrēt pašvaldības dzīvokli ir atkarīga no Madonas novada pašvaldības rīcībā esošo brīvo dzīvojamo telpu daudzuma, kā arī no to personu skaita, kurām dzīvokļi tiek piešķirti vispirms. Atsakoties no piedāvātā dzīvokļa, highland kitchen pastāv ie

No comments:

Post a Comment