Sunday, January 12, 2014

Στο ενδιάμεσο, κάνει μια στάση στο μέρος για αντικαπνιστές του καφενείου, το οποίο οι συνεργάτες του


Τις δυσκολότερες ίσως κοινοβουλευτικά ημέρες του διανύει ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, ο οποίος καλείται να διαχειριστεί δύο κρίσιμα νομοσχέδια -για το φόρο ακινήτων και για τους πλειστηριασμούς, που περιλαμβάνει και τα πρόστιμα- τόκους για ληξιπρόθεσμα χρέη σε εφορίες- και τις ασφυκτικές πιέσεις των βουλευτών της συμπολίτευσης, σε παράλληλες συνεδριάσεις στη Βουλή.
Κατ επέκταση, διανύεται και το κρισιμότερο διήμερο για την κυβέρνηση, καθώς ή θα μπει από 1.1.2014 στην προστασία armario de madame της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ ή θα καταρρεύσει τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όταν θα έχει ολοκληρωθεί και η δεύτερη armario de madame κρίσιμη ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς.
Μάλιστα κατά τη διάρκεια της ημέρας διακινήθηκαν φήμες που ήθελαν τον πρωθυπουργό να εκφράζει δυσφορία για τους χειρισμούς του υπουργού Οικονομικών όσον αφορά στο θέμα των τροπολογιών του νομοσχεδίου για τον όρο ακινήτων, φήμες που, όμως, χαρακτηρίζονται ανυπόστατες από ανώτατους παράγοντες του υπουργείου Οικονομικών με τους οποίους μίλησε armario de madame το prothema.gr.
Οι ίδιοι παράγοντες έλεγαν μιλώντας armario de madame στο protothema.gr πως οι κ.κ. Σαμαράς και Στουρνάρας επικοινώνησαν το βράδυ της Παρασκευής τηλεφωνικά, λίγο πριν μπει στο αεροπλάνο ο πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται για να επιστρέψει στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες ο κ. Σαμαράς διαβεβαίωσε τον κ. Στουρνάρα πως δεν τίθεται θέμα δυσφορίας. armario de madame Ο πρωθυπουργός αμέσως μετά θα ξεκινούσε το ταξίδι του για την Αθήνα και θα βρίσκεται στη Βουλή το Σάββατο ώστε να πάρει μέρος στις ψηφοφορίες για τον φόρο ακινήτων και τους πλειστηριασμούς.
Ενδεικτικό της έντασης που επικρατεί από το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή είναι το γεγονός armario de madame ότι ο υπουργός μετακινείται συνεχώς μεταξύ Ολομέλειας (όπου συνεδριάζει το Σώμα για τον ΕΝΦΙΑ) armario de madame και πρώτου ορόφου του Κοινοβουλίου, όπου συνεδριάζει η Επιτροπή Παραγωγής armario de madame και Εμπορίου για τους πλειστηριασμούς.
Στο ενδιάμεσο, κάνει μια στάση στο μέρος για αντικαπνιστές του καφενείου, το οποίο οι συνεργάτες του έχουν μετατρέψει σε υπουργικό γραφείο και επεξεργάζεται τις διατάξεις, προκειμένου να δει ποιες από αυτές μπορεί να αποσύρει και ποιες να βελτιώσει, προκειμένου να εκτονωθούν οι ΚΟ της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που… βράζουν.
Για την ώρα, οι βουλευτές armario de madame της συμπολίτευσης έχουν επικεντρώσει την κριτική τους στα άρθρα του πολυνομοσχεδίου για τους πλειστηριασμούς, που επιφέρουν πρόστιμα και τόκους σε όσους καθυστερούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις στην εφορία.
Δεν συμβαίνει το ίδιο στους διαδρόμους του Κοινοβουλίου ή πίσω από τις κλειστές πόρτες armario de madame των γραφείων της πρωθυπουργικής πτέρυγας. Εκεί, δεκάδες βουλευτές ξεκαθαρίζουν ότι τα συγκεκριμένα armario de madame άρθρα δεν πρόκειται να περάσουν. armario de madame Ως εδώ .
Νωρίτερα, σε αχίλλειο πτέρνα για την κυβερνητική συνοχή αναδείχθηκαν τα άρθρα 6 και 7 του πολυνομοσχεδίου -που περιλαμβάνει και τις ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς- τα οποία φέρνουν τόκους και πρόστιμα σε όσους δεν καταφέρνουν να πληρώσουν στην ώρα τους οφειλές προς την εφορία.
Βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και εμπορίου όπου συζητείται το νομοσχέδιο τα χαρακτήρισαν εκτός τόπου και χρόνου και ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών armario de madame να τα αποσύρει καθώς επίσης να αποσύρει και όλες τις διατάξεις που δεν έχουν κατεπείγοντα χαρακτήρα.
Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Στουρνάρας εξήγησε ότι οι διατάξεις για τον Κώδικα Είσπραξης Δημοσίων Εσόδων έχει απόλυτη προθεσμία 1.1.14 και πρέπει να περάσει τώρα γιατί άλλαξε το παλαιό αναχρονιστικό πλαίσιο και έχουμε εντάξει το πλαίσιο σε ευρωπαϊκά πρότυπα .
Επιπροσθέτως, απέσυρε επιμέρους διατάξεις (τις παραγράφους 1 εως και 18 του αρ. 9 καθώς και τα άρθρα 10,11,13) προκειμένου όπως είπε να διευκολυνθεί η επεξεργασία των υπολοίπων διατάξεων που είναι δεσμευτικές . Σημείωσε δε ότι τα σημεία που αποσύρθηκαν θα επανέλθουν με νοοσχέδιο που θα αφορά στις τράπεζες και θα κατατεθεί στην Βουλή αρχές Ιανουαρίου.
Πάντως, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη χαρακτήρισε τα άρθρα 6- 7 αδιανόητα , ο κ. Θάνος Μωραϊτης είπε πως για τα άρθρα 6 και 7 τα πρόστιμα είναι εκτός τόπου και χρόνου. Θα πρέπει να ακούσουμε την άποψη του υπουργείου επ αυτού . Ο κ. Γιώργος Βλάχος συμπλήρωσε και η δική μου άποψη είναι να αποσυρθούν… ο χρόνος τρέχει σε βάρος των άλλων διατάξεων .
Νωρίτερα, ομαδικά πυρά από βουλευτές ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και αντιπολίτευσης δέχθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης και συνολικά η κυβέρνηση για τον τρόπο που για μια φορά επιχειρεί να νομοθετήσει. Οι βουλευτές κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής εμφανίστηκαν αιφνιδιασμένοι καθώς περίμεναν ένα μικρό νομοσχέδιο που θα περιορίζεται στις ρυθμίσεις για τους πλειστηριασμούς και για το ΦΠΑ εστίασης γι αυτό και αρχικά είχαν δεχθεί με ήπιες αντιδράσεις τον κατεπείγοντα χαρακτήρα. Αντ αυτού παρέλαβαν armario de madame ένα πολυνομοσχέδιο-σκούπα με αποτέλεσμα να… ανεβούν στα κάγκελα.
Τα ομαδικά πυρά των βουλευτών είχαν ως αποτέλεσμα τη διακοπή της συνεδρίασης για μισή ώρα προκειμένου να παραστεί

No comments:

Post a Comment